Mat og måltider i Hov barnehage

Hov barnehage er en matpakkefri barnehagen. Hos oss får barnet ditt tre sunne og næringsrike måltider servert hver dag.

Maten vi serverer i barnehagen skal sørge for at ditt barn får energi nok til å leke, lære og være i aktivitet hele dagen lang. Vi serverer frokost, lunsj og et lett ettermiddagsmåltid i barnehagen. 

Vi varierer ukesmenyen og tilpasser selvfølgelig ulike allergier eller andre hensyn å ta ut i fra ditt barns behov. Vi serverer varmmat to dager i uken. Vi jobber hver dag for at maten vi serverer skal være god, sunn, variert og inkludere frukt og grønnsaker.

Vi i Hov barnehage har utarbeidet egne retningslinjer for mat og måltider basert på helsedirektoratets anbefalinger.

 

RETNINGSLINJER FOR MAT OG MÅLTIDER I HOV BARNEHAGE

  1. I Hov barnehage serverer vi tre faste måltider om dagen.
  2. Barna i barnehagen får god tid til å spise, minst 30 minutter.
  3. Mat og måltider som serveres i barnehagen er variert og i tråd med Helsedirektoratets kostråd.
  4. I Hov barnehage serverer vi grønnsaker og frukt eller bær hver dag.
  5. Barna får tilbud om lettmelk og vann til hver dag.
  6. Bursdag feires med barnet i fokus.
  7. I Hov barnehage har vi plukket ut noen spesielle anledninger hvor vi serverer/lager annen type mat, ofte basert på tradisjoner.

-          Nissegrøt med kanel, sukker og saft til.

-          Vi baker lussekatter som vi serverer foreldre på Lucia dagen.

-          Alle avdelinger har en dag de baker pepperkaker.

-          Sommeravslutning på hver avdeling hvor hver enkelt avdeling bestemmer servering.

-          17.mai fest med pølser og is.

-          Hver avdeling kan selv bestemme om de ønsker å markere en dag i løpet av året med annen type mat.

  1. Det serveres ikke godteri, brus og snacks i barnehagen.
  2. Spisemiljøet i barnehagen skal fremme helse, mat- og måltidsglede, og personalet skal delta aktivt i måltidene. Det oppfordres til at personalet skal spise varmmaten som serveres i barnehagen sammen med barna.
  3. Måltidene skal være en pedagogisk arena der barn får medvirke i mat- og måltidsaktiviteter.
  4. Det skal legges til rette for god håndhygiene i barnehagen og håndvask skal gjennomføres før hvert måltid.
  5. Barnehagen skal ta hensyn til barn som har særlige behov knyttet til mat og måltider.
  6. I Hov barnehage har vi fokus på å begrense matsvinn. Barnehagen har innkjøpslister og menyer som ivaretar dette.
  7. Vi tilbyr et varmt måltid i uka og det er en meny som rullerer over fem uker. I tillegg til dette har vi en fast dag i uka med havregrøt. Ut over dette tilbyr vi brød, rundstykker, knekkebrød med diverse pålegg og grønnsaker til.